معجزه ی اصلاح پای پرانتزی

معجزه جراحی و اصلاح پای پرانتزی

معجزه جراحی و اصلاح پای پرانتزی امیدی برای افرادِ دارای این عارضه. پای پرانتزی یکی از عارضه های شایع در جهان است.

این عارضه میتواند هم در بزرگسالان و هم در سنین پایین تر ایجاد شود.این مشکل موجب میشود تا پاها از قسمت زانو به بیرون انحنا پیدا کند.

ایجاد مشکلات جدی در پای پرانتزی

فرد دچار پای پرانتزی به هنگام ایستادن بین دو زانوهایش فاصله ی زیادی ایجاد می شود. این فاصله می تواند باعث عدم اعتماد به نفس در فرد شود.

پای پرانتزی از نظر زیبایی برای فرد آزار دهنده است.اما جدا از عدم زیبایی ظاهری در زانو و پاها باعث ایجاد مشکلات خیلی جدی‌تری در زانو می شود.

مشکلاتی مانند آرتروز زانو،دردهای شدید و مزمن که باعث محدودیت در فعالیت‌های روزمره او می شود.

اما در علم پزشکی شاهد پیشرفت های چشمگیر در در مان این بیماری هستیم که مانند یک معجزه عمل میکند.

پای پرانتزی چگونه ایجاد میشود؟

از بدو تولد(مادرزادی):بعضی از افراد به طور طبیعی و مادرزادی با پا و زانوی پرانتزی متولد می‌شوند.

بر اثر نرمی استخوان(راشیتیسم):

کمبود برخی از ویتامین ها مانند ویتامین D و کمبود کلسیم در بدن می‌تواند باعث نرمی و ضعف در استخوان‌ها شود،که استخوان های پا بخصوص زانو بیشتر از باقی استخوان های بدن درگیر میشوند.

بیماری به نام بلانت:زمانی که صفحه رشد استخوان درشت نی(قسمت بالایی ساق های پا) دچار اختلال شود باعث انحراف زانو به سمت بیرون می‌شود.

بیماری آرتروز(استئوآرتریت):زمانی که غضروف مفصل زانو دچار ساییدگی شود آرتروز ایجاد می کند که منجر به تغییر شکل زانو و پاها می شود.

بر اثر آسیب‌های زانو و ساق پا:1.شکستگی استخوان‌های پا و درشت نی که به خوبی جوش نخورند،2.آسیب به رباط زانو.

اگر دچار ضعف عضلات پا و لگن هستید:

عضلاتی که اطراف زانو و لگن باشند اما این عضلات ضعیف باشند نمیتوانند تعادل را در حفظ وزن بدن حفظ کنند و در نتیجه به زانو فشار وارد می شود و انحراف زانو به سمت بیرون را ایجاد می کند.

اگر دچار اضافه وزن و چاقی هستید:

اگر دچار وزن زیاد و یا غیر طبیعی باشید زیاد باشید فشار روی زانوها بیشتر است که این حالت باعث ایجاد پای پرانتزی می شود.

به صورت ژنتیک:اگر به صورت ارثی سابقه پای پرانتزی در خانواده وجود داشته باشد خطر ابتلا به این عارضه افزایش پیدا میکند.

نادرست نشستن و نادرست راه رفتن:

اگر نشستن و راه رفتن نادرست داشته باشید بخصوص در دورانی که کودکی رشد و شکل گیری استخوان های پا و زانو تغییر پیدا می کند.

جراحی و اصلاح پای پرانتزی

معجزه جراحی و اصلاح پای پرانتزی:

زمانی که روش‌های غیر جراحی مانند فیزیوتراپی،ارتز و یا دارو درمانی نتوانند مشکل زانو و پای پرانتزی را به طور کامل برطرف کنند.پزشک معالج جراحی اصلاح پای پرانتزی به عنوان بهترین و مؤثرترین و پایدارترین راه حل را پیشنهاد میدهد.

نام این جراحی را معمولا استئوتومی مینامند.این جراحی با هدف تغییر صحیح استخوان‌های ساق پا و حتی در بیشتر موارد استخوان تیبیا یا درشت‌نی انجام می‌شود. جراح با دقت تمام و به درستی، برشی را در استخوان ایجاد می‌کند که بعد از برش با استفاده از پیچ.پلاک. یا فیکساتور خارجی،استخوان را در زاویه ای که درست باشد در سرجای دقیق قرار میدهد.انجام این جراحی باعث می‌شود که فشار به طور مساوی در هر دو زانو و پا توزیع شود و از پیشروی آرتروز جلوگیری کند.و این جراحی نتیجه بخش مانند یک معجزه عمل میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *